tisdag 22 februari 2011

Tisdag - Symöte

Dags för symöte igen i husmorsskolans nya syförening. Denna vecka har jag gjort mycket virkning. Axelvärmaren från förra veckan har fått läggas på vänt då jag fått in en liten beställning på bakelser till en kompis lilla flicka. Halsduken håller jag ännu på med men saknar garn, garnbutiken får in mer garn här i dagarna,hade verkligen hoppats bli klar med den till idag så jag fick visa upp den för er! Jag hade ju sådan "otur" att jag var "tvungen" att gå till garnbutiken igår. När jag är där inne är jag som i en annan värld. Hade lovat att vara hemma till 12 då våran vattenkille skulle komma med veckans dricksvatten, men när kl. var 13 så var jag ännu inte hemma och killen ringde min mobil som en tok! Glömmer liksom tiden, skulle ju bara ned 10 min till affären. Det finns så många fina färger och kvalitéer. Jag fastnade på en hörna där de har Nako´s garn (Nako är ett stort märke här i Turkiet). Har länge funderat på prova ett Nakogarn som heter Pirlanta (diamant), som är ett garn av 100% PAC (någon som vet vad PAC står för?) Är iaf något blandningsgarn av något slag. Det är mjukt och finns i massor av skimmrande färger! Jag köpte grön och rosa, då en beställning är på en prinsesstårta.
Sedan kunde jag inte låta bli att köpa dessa: De skulle bli fina i en babyfilt eller något, har en vän som ska få en pojke till sommaren och vill så gärna virka något till dem. Iaf priset för detta underbara garn är 15 kr / 100 gram, så jag kan handla med gott samvete! Garn är otroligt billigt här även om man handlar 100% bomull, jämfört med Sverige. Nåja, hoppas jag nästa vecka har min halsduk att visa upp eller en bild på min beställning. Ha en bra dag allihopa och pyssla på!

6 kommentarer:

 1. Fina garner och så himla billiga!!!

  SvaraRadera
 2. Vilka fina garner! Nu blev jag sugen på att gå till garnaffären och botanisera lite :)

  SvaraRadera
 3. Förstår att du glömde tiden i garnaffären. Väldigt fina garner. Ja det var sannerligen skillnad i pris. Spännande att få se vad det blir av garnerna.

  SvaraRadera
 4. Hej! Det där med garnaffärer och tid är helt ologiskt... Hur många gånger har jag int tänkt som du - bara 10 minuter och sedan går timmarna. Vad spännande att se bilder på turkiskt garn. Jättevackra färger! Låter ju bra att garnet är billigt, förresten!

  Lycka till med tårtan och det andra!

  Hälsningar från Maja

  SvaraRadera
 5. Härliga färger och härligt pris!

  SvaraRadera
 6. Jag tror att PAC står för polyacrylic- alltså ett akrylgarn.
  Fina färger det var! Får fram vårkänslorna :)

  SvaraRadera