måndag 28 februari 2011

Symötestisdag igen!

Godmorgon på er där ute. Veckan som gått har jag virkat klart min halsduk/sjal och är nöjd!
När jag väl kom in i mönstret så gick det av bara farten. Mönster Garnstudio! Virkad i ett babygarn av bomull och är syrén/lila. Är sugen på virka en till i svart och tror jag ska göra den lite längre. Detta mönster rekomenderas! Jag är rätt ny på virkning, har inte virkat mer än på grundskolan i syslöjden och sedan nu sedan december... men jag börjar få in det känns det som.
En kompis ska åka till kalla Sverige och behövde något varmt till sin 8 månaders flicka:
Dessa ska fodras med lite fleecetyg som jag ska springa ut och köpa idag. Skrev i tidigare inlägg att jag måste börja sticka och virka på turkiska, stickbeskrivningarna förstår jag nu. Dock tog sonen stickorna och rev upp 4 cm stickad resår, så jag tappade lusten för nu! Fortsätter läsa tidiningen och sliter mitt hår för att jag inte kan förstår turkiska virktermer! Ha en bra pysseldag önskar jag från en varmare del av världen.

onsdag 23 februari 2011

Utmanar mig själv

Mitt i alla projekt jag har påbörjade så ramlar jag över (ok, tog bussen till en galleria 4 km bort enbart för och söka) en stick-och virktidning jag letat länge (2 veckor). Det är fylld med virkade och stickade barnkläder för barn 0-12 år, filtar och dockor! Ja 195 mönster för och vara exakt. Det var väl som tusan, nu måste jag lära mig virka på turkiska! Måste bara visa några modeller jag vill göra till min flicka;

tisdag 22 februari 2011

Tisdag - Symöte

Dags för symöte igen i husmorsskolans nya syförening. Denna vecka har jag gjort mycket virkning. Axelvärmaren från förra veckan har fått läggas på vänt då jag fått in en liten beställning på bakelser till en kompis lilla flicka. Halsduken håller jag ännu på med men saknar garn, garnbutiken får in mer garn här i dagarna,hade verkligen hoppats bli klar med den till idag så jag fick visa upp den för er! Jag hade ju sådan "otur" att jag var "tvungen" att gå till garnbutiken igår. När jag är där inne är jag som i en annan värld. Hade lovat att vara hemma till 12 då våran vattenkille skulle komma med veckans dricksvatten, men när kl. var 13 så var jag ännu inte hemma och killen ringde min mobil som en tok! Glömmer liksom tiden, skulle ju bara ned 10 min till affären. Det finns så många fina färger och kvalitéer. Jag fastnade på en hörna där de har Nako´s garn (Nako är ett stort märke här i Turkiet). Har länge funderat på prova ett Nakogarn som heter Pirlanta (diamant), som är ett garn av 100% PAC (någon som vet vad PAC står för?) Är iaf något blandningsgarn av något slag. Det är mjukt och finns i massor av skimmrande färger! Jag köpte grön och rosa, då en beställning är på en prinsesstårta.
Sedan kunde jag inte låta bli att köpa dessa: De skulle bli fina i en babyfilt eller något, har en vän som ska få en pojke till sommaren och vill så gärna virka något till dem. Iaf priset för detta underbara garn är 15 kr / 100 gram, så jag kan handla med gott samvete! Garn är otroligt billigt här även om man handlar 100% bomull, jämfört med Sverige. Nåja, hoppas jag nästa vecka har min halsduk att visa upp eller en bild på min beställning. Ha en bra dag allihopa och pyssla på!

fredag 18 februari 2011

Sjal/halsduk

Även om vädret på vintern är varmare här i Turkiet än i Sverige så kan de kyliga vindarna få en att hurva ibland. Då vill man gärna ha ngt som värmer runt halsen! Jag hade ett ljust lila babygarn liggandes, som eg. skulle bli en kofta till min lilla bebis, så det tog jag och börjadade igår kväll virka på ett mönster. Har aldrig virkat efter diagram (eller vad man ska kalla det) förr, men oj så kul det är. Mönster; http://www.garnstudio.com/lang/se/visoppskrift.php?d_nr=130&d_id=29&lang=se Hade dock bara 100 g hemma så idag får det bli ettbesök till garnbutiken, vilken otur va? Haha.

tisdag 15 februari 2011

Fil-ip

Igår på Alla hjärtans dag fick min son en elefant, virkad av mig såklart. Han gillar ett program som går på tv, Orman Kavsagi (eller Jungle junction på Engelska). Det är elefanten som är favoriten. Jag ville snabbt virka en elefant till honom. Började dagen innan alla hjärtans dag och fick den klar till alla hjärtans morgon. Jag hade ett flerfärgat"baby"garn hemma i 100% akryl som fungerade superbra. Min son blev nöjd och sover gott med den nu. Den är virkad på fri hand.

Symöte!

Det är Tisdag och symöte på Husmorsskolans nya syförening.
Håller på med en "axelvärmare", en födelsedagspresent till en person i närheten. Mönster: Virkad DROPS axelvärmare i ”Cotton Viscose” och ”Kid-Silk”. Str S - XXXL Jag kan inte använda garnen som är rekomenderade då jag bor i Turkiet, men jag köper liknande garner och denna axelvärmare kommer bli underbart fin! Den är mjuk och skön. Enkel och rolig att virka. Detta är mitt första inlägg i denna blogg om virkning. Jag finns normalt på "En turkfrus vardag" och har en liten virkblogg som jag lägger ned o börjar på nytt här!